- Informații utile în contextul prevenirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus COVID-19
- Cinci tehnici de relaxare
- Cum abordăm practic pandemia? Intervenție în criză.
- Cum să faci față șederii în spital pentru o perioadă mai lungă de timp
- Efectele COVID19 asupra sănătății mintale
- Familia la răscruce
- Igiena mintală și emoțională în condițiile pandemiei COVID19
- În momente dificile
- Pandemia COVID19 și sarcina – scurt ghid practice pentru pacientele gravide și lăuze
Platforma de telemedicină pentru diabet
Telediabet.ro este platforma de telemedicină pe care am implementatat-o cu ajutorul unui grup de colegi entuziaști de la Centrul de Diabet din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara.
Rolul platfomei de telemedicină este acela de a oferi un suport, atât de necesar zilele acestea, la distanță, oricărui pacient cu diabet zaharat din România.
Ne este tuturor cunoscut că, din nefericire, diabetul zaharat se asociază cu riscul unui prognostic mai puțin bun al COVID-19, fapt ce face sa fie cu atât mai important pentru pacienții cu diabet să respecte îndemnul de distanțare socială respectiv de a sta acasă.
Iar aici, inițiativa telediabet.ro vine cu partea sa de contribuție, oferind posibilitatea oricărui pacient să primească sfaturi de specialitate, de la specialiști recunoscuți în domeniu, din siguranța căminului lor.
Suplimentar, pacienții Centrului de Diabet din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” pot primi inclusiv rețeta medicală gratuită prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță.
Pacienții doritori, pot contacta specialiștii telediabet.ro de luni până vineri între orele 10 și 14 prin soluții de videoconferință privată ( prin Skype: ID-ul timisoara@telediabet.ro) și call-center (la numărul de telefon 0763.558.117); în paralel, specialiștii telediabet.ro pot fi contactați oricând prin email (timisoara@telediabet.ro) sau prin intermediul mesajelor transmise prin formularele speciale, implementate în website.
Serviciile de telemedicină vor fi oferite pe întreaga perioadă a stării de urgență și pot fi accesate gratuit de către orice pacient cu diabet zaharat.