Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara

Operator de date cu caracter personal numărul 26620

SPITAL

Unitate Coronariana

 

TERAPIE INTENSIVĂ CORONARIENI

Secţia de Terapie Intensivă Coronarieni din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, este situata la etajul II alaturi de Clinica de Terapie Intensiva Generala.

Activitatea secţiei este axată pe terapia urgenţelor cardio-vasculare în colaborare cu Serviciul de urgenţă , Clinica de Cardiologie, Clinica de Terapie Intensivă Generala . Secţia deserveşte teritoriul judeţului Timiş şi toate cele 14 secţii ale spitalului. Astfel in secţie sunt internaţi pacienţi cu sindrom coronarian, infarct acut de miocard cu şi fără supradenivelare ST, aritmii, embolii pulmonare, şocul cardiogen, insuficienţa cardiacă acută, stări critice care necesită monitorizare, stopul cardiac resuscitat, leziuni valvulare semnificative hemodinamic complicate, orice tip de cardiopatie complicată medical, sau post chirurgie generală, post intervenţii ortopedice, post intervenţii urologice, ginecologice. Anual sunt spitalizaţi un număr aproximativ de 600 pacienţi/9 paturi.

Personalul sectiei este urmatorul:

1. Conf. Dr Doina Rosu medic primar de medicina interna si cardiologie
2. As. Universitar Dr Vasiluta Lucian medic primar cardiologie.
3. Asistenta sefa Mioara Marin
4. Asistente principale: Dana Picek, Corcău Angelia, Lozan Patricia, Truia Cosmina, Dancea Alina
5. Asistente: Paraschiv Lavinia, Raffai-Slabu Violeta, Valusescu Ana
6. Infirmiere: Moisi Laura, Blajovan Danuta, Dragut Gina, Timbalaru Viviana
7. Registrator medical principal: Jurca Florica 

Dotarea secţiei constă în defibrilator, 5 monitoare pentru ECG si funcţii vitale, 2 electrocardiografe, Holter ECG si TA, Investigaţiile auxiliare, radiografii, ecocardiogramă, computertomografie, RMN se efectuează in Clinica de Imagistică Medicală iar investigatiile hematologice, biochimice se efectuează in Laboratorul Clinic al spitalului.
Datorită unei munci in echipă, am obţinut rezultate foarte bune in asistenţa infarctului acut de miocard trombolizat, a emboliilor pulmonare semnificative hemodinamic deasemeni trombolizate, în tratamentul de urgenţă al aritmiilor ameninţătoare pentru viaţă, in insuficienţa cardiacă acută. In aceasta activitate am beneficiat de sprijinul permanent al Secţiei de Primire Urgenţe Medicale, Clinica de Anestezie si Terapie Intensivă Generală, Clinica de Cardiologie, Institutul de boli cardiovasculare.

Activitatea didactica se desfăşoară permanent cu studenti de la Facultatea de Medicina Generala anul IV de studii şi medici rezidenti din specialităţile medicină de urgenţă, medicină internă, boli de nutriţie şi diabet, neurologie, endocrinologie.

Activitatea publicistica a constat in participarea la redactarea unor capitole de curs, cărti, şi au fost referitoare la urgenţele cardiovasculare, patologia cardiaca. O realizare a cooperării cu dr Vasiluţă Lucian, dr Turcan Marius şi cu mai mulţi cardiologi din ţară, o constituie Cardiologia Clinică sub redacţia conferenţiar dr. Roşu Doina editată in 2010. Urmare a experienţei clinice şi a dignosticării unor afecţiuni cardiace rare, au fost efectuate lucrări ştiinţifice care au fost prezentate la congrese de cardiologie ale Societăţii Europene şi ale Societăţii Române de Cardiologie. Deasemeni graţie experienţei am avut o colaborare permanentă la realizarea unor studii populationale incredinţate de firme farmacologice de prestigiu din SUA şi Europa.

Timişoara oct 2013                                                          Sef secţie Conf dr Doina Roşu

PACIENȚI ȘI VIZITATORI

NOUTĂȚI

» Declarația managerului SCJUPBT privind implementarea Sistemului de Management al Calității

DRG

» PS-DRG 001.01 - Procedură sistem privind depistarea, prevenirea și corectarea erorilor de validare DRG (uz intern).

LEGISLAŢIE

» Hotărârea nr. 155 din 30 martie 2017 privind aprobarea programelor naționale de sănătate pentru anii 2017 și 2018

» Ordinul nr. 377 din 30 martie 2017 privind aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor naționale de sănătate publică pentru anii 2017 și 2018

» Ordinul nr. 1020 din 4 septembrie 2017 privind modificarea și completarea Normelor tehnice de realizare a programelor naționale de sănătate publică pentru anii 2017 și 2018, aprobate prin Ordinul ministrului sănătății nr. 377/2017

» Norme tehnice din 30 martie 2017 de realizare a programelor naţionale de sănătate publică pentru anii 2017 şi 2018

» LEGEA NR 95 DIN 2006 (republicată), privind reforma în domeniul sănătăţii. Data intrării în vigoare: 28 august 2015

» Mai multe informații din legislație →