Ganditi-va la viitorul copilului dumneavoastra din clipa in care s-a nascut!

Home
Despre noi
Intrebari si raspunsuri
Tehnologie
Persoane de contact

 


           Acest proces se realizeaza in mai multi pasi: dupa apelarea la serviciile
TIMCELL, vom lua legatura cu dumneavoastra pentru a stabili clinica unde va avea loc nasterea si pentru a intocmi fisa de donor care va insoti proba de sange.

           COLECTAREA se va face la nastere de catre medicul obstetrician. Dupa clamparea si sectionarea cordonului ombilical, sangele ramas in cordon si placenta este recoltat in pungi sterile pentru a preveni contaminarea microbiana. Cantitatea totala care se poate recolta este de aproximativ 75-150 ml.

          TRANSPORTUL   Dupa recoltare sangele este transportat la temperatura camerei 20-24 grade in recipiente speciale la laboratorul Centrului Regional de Imunologie de Transplant unde va fi prelucrat.

          TESTARI    Testele de laborator, tipizarea HLA si determinarea numarului total de celule CD 34 + (celule stem) se vor face in laboratorul Centrului Regional de Imunologie de Transplant.

             

        PRELUCRARE    Sangele se va separa in elemente rosii (hematii) si albe (leucocite). Apoi se recolteaza celulele mononucleare sub forma unui concentrat ce contine un numar important de celule stem.  Concentratul mononuclear va fi congelat.

              

      CONGELAREA     Pentru congelare se adauga DMSO (dimetilsulfoxid) 10%, care are rol crioprezervant, el protejand celulele impotriva formarii cristalelor de gheata care rup membranele celulare. In acelasi scop protector procesul de inghetare se face lent, etapizat. Stocarea finala se face in tancuri cu azot lichid la o temperatura de -196 grade.

 

Home | Despre noi | Intrebari si raspunsuri | Tehnologie | Persoane de contact