Ganditi-va la viitorul copilului dumneavoastra din clipa in care s-a nascut! >

>
Home
Despre noi
Intrebari si raspunsuri
Tehnologie
Persoane de contact

English version

 

Prima

BANCA DE CELULE STEM HEMATOPOETICE

din Romania

 
 
bullet Noi dorim prin infintarea acestei banci sa ajutam la salvarea de vieti omenesti.Intrati in clubul nostru si poate veti salva viata fiintei iubite.
bullet Ne puteti contacta la urmatoarea adresa:

Bd Liviu Rebreanu 156 Timisoara 1900

Tel. 0256/163001

Fax. 0256/165397

Va multumim ca ati accesat    

         acesta pagina.

       Transplantul de maduva osoasa este una din metodele moderne de tratament intr-o serie de afectiuni grave (congenitale, autoimune, neoplazice). Din pacate este limitat de dificultatea gasirii unui donor compatibil si de severitatea efectelor adverse. Riscul rejetului pentru transplantul folosind un donor neinrudit este de aproximativ 60%.
       In prezent termenul de transplant medular se refera de fapt la transplantul de celule stem hematopoetice care pot proveni din maduva osoasa, sangele periferic sau cordonul ombilical. El reprezinta o forma de terapie celulara ce utilizeaza celule stem normale pentru reconstituirea hematopoezei si a sistemului imun.
In anii '80 s-au facut primele  studii privitoare la  sangele din cordon ombilical ca o posibila alternativa la transplantul de maduva osoasa. In iunie 1990 s-a infiintat prima banca de sange din cordon ombilical in S.U.A. De atunci s-au infiintat numeroase banci publice si private de stocare a sangelui din cordon ombilical in intreaga lume.
   

Puteti sa ne scrieti la adresa de

email: timcell@yahoo.com

     

Home |  Despre noi | Intrebari si raspunsuri | Tehnologie |  Persoane de contact