Bd. Liviu Rebreanu 156

Programări Ambulator

Programări Laborator

Centrala: 0356-433111

Telefoane secții

judetean@hosptm.ro

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara și coordonatorii Centrului OncoGen vă invită vineri, 26.06.2020, ora 13:30, în sala de conferințe a centrului, la lansarea proiectului „Dezvoltarea unui vaccin peptidic profilactic pentru COVID-19 bazat pe epitopi recunoscuți de sistemul imun – DECODE”, coordonat de Prof. Dr. Virgil Păunescu.

Proiectul, depus în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, a câștigat competiția națională „Soluții – 2020 – 1, Dezvoltarea de noi tehnologii, medicamente și vaccinuri pentru prevenirea SARS-CoV-2” din cadrul Programului 2 – Creșterea competitivității economiei românești prin cercetare, dezvoltare și inovare (https://uefiscdi.gov.ro/solutii-2020-dezvoltarea-de-noi-tehnologii-medicamente-si-vaccinuri-pentru-prevenirea-sars-cov-2).

Soluții – 2020 – 1 (Programul 2 – Subprogramul 2.1) a fost lansat în regim de urgență ca urmare a pandemiei SARS-CoV-2, cuprinzând 7 competiții axate pe câte o temă de interes. În cadrul competiției „Dezvoltarea de noi tehnologii, medicamente și vaccinuri pentru prevenirea SARS-CoV-2” s-au formulat 31 de expresii de interes și în final s-au depus 13 proiecte.

DECODE va beneficia de finanțare în valoare de 3.500.000 RON și se va implementa pe o perioadă de 18 luni la Timișoara și la București.

Obiectivele proiectului:

  1. Dezvoltarea unui vaccin candidat cu eficiență dovedită față de SARS-CoV-2 în studii preclinice avansate și a unor potențiali adjuvanți capabili să potențeze acțiunea vaccinului și a procesului de imunizare, fără a induce efecte adverse;
  2. Dezvoltarea unor studii in vivo, pe modele animale, în vederea elucidării mecanismelor etiopatogenice ale virusului SARS-CoV-2 și a combaterii acestora cu ajutorul unor potențiale vaccinuri; 3. Elaborarea documentației necesare unor studii clinice de faza I/II în vederea testării potențialelor vaccinuri.

OncoGen este singurul centru din Estul Europei care se află pe lista Organizației Mondiale a Sănătății a instituțiilor care au în testare un vaccin împotriva SARS-CoV-2.

Cu considerație,
Biroul de presă al SCJUPBT