Logo SCJUPBT
Platforma de programare pentru vaccinare
Serviciul de urgență 112
Platforma electronică a mecanismului de feedback cu privire la calitatea serviciilor din spitale

Bd. Liviu Rebreanu 156

Programări Ambulator

Programări Laborator

Centrala: 0356-433111

Telefoane secții

judetean@hosptm.ro

Compartiment relații cu publicul


Modalități de contestare ale deciziilor:

  • În cazul în care o persoană consideră că dreptul său privind accesul la informaţiile de interes public a fost încălcat, aceasta se poate adresa cu reclamaţie administrativă conducătorului autorităţii sau instituţiei publice căreia i-a fost solicitată informaţia.
  • De asemenea, în cazul în care solicitantul se consideră vătămat în drepturile sale prevăzute de lege, poate depune plângere la secţia de contencios administrativ a tribunalului în a cărei rază teritorială domiciliază sau în a cărei rază teritorială se află sediul instituţiei sau autorităţii publice.

Pacienți tot mai tineri, cu afecțiuni oncologice.

La cabinetul de oncologie medicală al SCJUT, numărul consultațiilor a crescut cu 30 la sută, față de anul precedent.

„Maladia aceasta poate avea diverse complicații  în funcție de localizarea ei în corp iar Impactul psiho-emoțional pentru  pacientul  care vine la cabinetul de oncologie,  este major. De altfel, este și recomandat ca acesta să fie însoțit, cel puțin la prima consultație, de o rudă, un apropiat, un prieten foarte bun. Pe de altă parte, pacientul reține aproximativ 30 la sută din informațiile pe care le primește în cabinet. Sunt informații noi, e firesc,  însă și starea emoțională influențează capacitatea sa de absorbție. În condițiile în care, în acest cabinet, o consultație durează aproape o oră.” spune dr. Georgiana Moise, medic primar oncolog.

citește mai mult…

Suport medical integrat pentru persoanele abuzate sexual, la Spitalul Județean Timișoara

Dr. Anca Panfil și  Dr. Cristina Vasilian, medici psihiatri ai SCJUT dau câteva ancore pentru cei care au nevoie de ajutor de specialitate.

 „Ca să spui Nu, trebuie să cunoști că ai dreptul ăsta, să simți că ai dreptul ăsta și că există un cerc de oameni care îți permit sa spui  și  Nu  și să ai siguranță, atașament și autenticitate. Dacă ai avut asta, o să fie mai ușor, mai lin. Dacă niciodată nu ai cunoscut siguranța atunci aceasta trebuie construită alături de profesioniști. Iar asta poate să dureze chiar toată viața.” spune dr. Anca  Panfil, medic primar psihiatrie – SCJUPBT.

citește mai mult…

Prioritatea ești tu – temă suport pentru dialog și consultații de specialitate  de Ziua Mondială a Sănătății Mintale

10 Octombrie 2022

  „S-a modificat ritmul în care ne trăim viața, se depune efort crescut pentru aproape orice și ramâne foarte puțin timp pentru a ședea cu noi înșine, pur și simplu. Ritmul de dinainte conținea rutine construite în timp, poate cu efort, omul se obișnuise cu ele, erau ca niște ancore. Aveam puncte stabile în întâlnirile cu prietenii, cu familia, la cumpărături, poate chiar și pentru produsele consumate. Și, dintr-odată acestea s-au modificat sau au dispărut. În acel moment o parte din noi a devenit confuză și, fără să știm, am ridicat bariere. Inconștient voiam să ne protejăm însă barierele ne-au pervertit sistemul relațional, dinamica familială, comportamentul. Nu este nimeni vinovat pentru că nu știm ce înseamnă să stabilim bariere sănătoase în toate ariile vieții noastre.” declară  Dr. Simona Tămășan, medic primar psihiatru.

citește mai mult…

17 Septembrie 2022,  Ziua Mondială a siguranței pacientului

Tema selectată de OMS, pentru acest, an se referă la folosirea în siguranță a medicamentelor

Medici  din Spitalul Clinic Județean de Urgență “Pius Brînzeu” Timișoara  atenționează pacienții, asupra  automedicației.

  De regulă,  investigațiile privind starea de sănătate a unui pacient încep  de la primele  interacțiuni cu medicul de familie însă odată ajuns în spital, acesta parcurge  proceduri  necesare, uneori complexe,   pentru ca diagnosticul și mai apoi tratamentul indicat, să îi aducă vindecare. Clinicianul cumpănește bine riscurile și beneficiile administrării unui medicament astfel că tratamentul urmat sub atenția specialiștilor îi poate vindeca boala. În practică,  doctorii se confruntă adesea cu poziții mai puțin conciliante ale pacienților care subestimează efectele nocive ale medicamentelor luate fără aviz specializat.

citește mai mult…
COVID-19

Programări Ambulator

Tel. 0752297252 și 0748331296
L-V între orele 07:30-19:30
sau online

(citește mai mult)

Programări Laborator

Tel. 0356433203 și 0748331292
L-V între orele 12:00-15:00
(citește mai mult)

Centrul de Evaluare COVID-19

Tel. 0771493540
L-V între orele 08:00-12:00
centruldeevaluare@hosptm.ro

(citește mai mult)

Programare testare COVID

CONECT – Catalogul organizațiilor neguvernamentale pentru evidență, consultare și transparență – www.conect.gov.ro

UTILE

Model de declarație pentru triajul epidemiologic

Acte necesare pentru angajare medici rezidenți 2022

ORDIN 533 din 29.03.2020 privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19 şi a Listei spitalelor de suport pentru pacienţii testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2

HG-49 privind stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății pe perioada instituirii stării de urgență pe teritoriul României