Logo SCJUPBT
Platforma de programare pentru vaccinare
Serviciul de urgență 112
Platforma electronică a mecanismului de feedback cu privire la calitatea serviciilor din spitale

Bd. Liviu Rebreanu 156

Programări Ambulator

Programări Laborator

Centrala: 0356-433111

Telefoane secții

judetean@hosptm.ro

Vernisajul expoziției va fi în 16 Decembrie 2022.

La intrarea în Spitalul Clinic Județean de Urgență, clădirea principală, se vor afla timp de două luni, în regim de expoziție, lucrări în lemn ale unuia dintre angajații spitalului. Este a treia inițiativă a celui care semnează obiectele expuse și oferă privitorilor răgaz pentru reflecție la simplitate.

 Ciprian Surulescu este membru al Asociației artiștilor „Romul Ladea” din Timișoara și are în portofoliu mai multe participări la expoziții de grup

Acum 21 de ani s-a angajat tâmplar la Spitalul Clinic Județean de Urgență și de 5 ani își monetizează timpul liber lucrând  lemnul acasă și  în tabere de sculptură.

 A terminat cursurile  pentru sculptură în lemn, piatră și gips la  Școala de arte Timișoara și acum s-a îndreptat spre meșteșug.” Vreau să învăț mai multe despre cioplitul lemnului și despre olărit apoi despre turnarea în piatră și în bronz. Toate aceste elemente naturale au un punct comun : pământul  iar  lutul, lemnul și  piatra se lasă îmblânzite când le lucrezi cu sufletul tău.” spune sculptorul.

 Are lucrări de 20 de cm și are lucrări de 2 metri din lemn și rădăcini de nuc, stejar, tei, plop, cais, salcâm, tuia ș.a. Cu intenția de a-l reda cotidianului, în valențele sale estetice,  meșterul decopertează lemnul și reface calea spre esențe. Îl expune și  comunică în mod figurativ cu un timp ascuns în fibra acestuia.  Munca sa devine o nuanță a adevarului din viața reală exprimată prin forme simple, banale chiar. Merge spre devenirea lemnului instinctiv, fără timpi intermediari  și spune despre sine că este doar un începător.

Surulescu va așeza propriile lucrări în holul spitalului în 5 decembrie  iar în 16 Decembrie, în intervalul orar 12-13 și-a anunțat  vernisajul expoziției. Curator este Reghine Tîrnoveanu, artist plastic. Lucrările rămân permanent în spațiul amenajat, până la sfârșitul lunii ianuarie 2023.