Logo SCJUPBT
Platforma de programare pentru vaccinare
Serviciul de urgență 112
Platforma electronică a mecanismului de feedback cu privire la calitatea serviciilor din spitale

Bd. Liviu Rebreanu 156

Programări Ambulator

Programări Laborator

Centrala: 0356-433111

Telefoane secții

judetean@hosptm.ro

Marți 12 Iunie, în cadrul SCJUPBT, a avut loc o procedură medicală nouă pentru o pacientă cu boală varicoasă, efectuată în premieră națională de o echipă medicală condusă de domnul Prof. Dr. Sorin Olariu, șeful Secției Chirurgie Generală I a celui mai mare spital din vestul țării.

Intervenția se numește „Vena Seal” și conferă pacientului rezolvarea rapidă a venelor cu probleme, fără anestezie, fără pregătire preoperatorie. A fost denumită și „Lunch time surgery” deoarece pacientul poate fi operat în pauza de prânz, datorită timpului scurt al intervenției. Practic în urma intervenției de polimerizare a vaselor, pacientul poate pleca acasă pe picioarele lui, fără a avea contraindicații medicale.

De această primă intervenție a beneficiat o pacientă în vârstă de 40 de ani, care a ajuns să sufere de insuficiență venoasă. Pe parcursul intervenției care a durat aproximativ 30 de minute, pacientei i s-a polimerizat vena varicoasă cu un adeziv special, fără a i se administra anestezie.

Procedura „Vena Seal” scutește pacientul de safenectomie, o intervenție chirurgicală clasică ce presupune anestezie, incizie și spitalizare postoperatorie.

Prof. Dr. Sorin Olariu, șeful Secției Chirurgie Generală I, vă invită să luați parte la conferința de presă, care va avea loc Joi, 14.06.2018, ora 12.00, în Sala de Conferință situată la etajul 3 al SCJUPBT, în cadrul căreia se va discuta cazul pacientei care a beneficiat de această intervenție în premieră națională!

Cu considerație,
Purtător de cuvânt al SCJUPBT
Andreea Borboros