Selectează o Pagină

Conducerea Spitalului Clinic Județean „Pius Brînzeu” Timișoara vă învită să luați parte la prima Conferință de presă a proiectului strategic „Inițiativa comună România-Serbia împotriva cancerului în regiunea transfrontalieră: îmbunătățirea diagnosticului și tratamentului tumorilor maligne – ROSECAN”, a Centrului de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului – OncoGen.

Obiectivul proiectului ROSECAN îl reprezintă dezvoltarea oncologiei în regiune, printr-o infrastructură modernă şi eficientă, cu scopul de a asigura accesul la servicii de înaltă calitate pentru diagnosticul și tratamentul cancerului. În cadrul proiectului, Centrul OncoGen va elabora aplicaţii software dedicate, care vor fi implementate ulterior în toate spitalele din regiune și va achiziţiona echipamente specifice pentru diagnostic personalizat în cancer, prin secvențiere.

Tehnica secvențierii permite identificarea exactă a genelor implicate în apariția și dezvoltarea cancerului, asigurând diagnosticul de precizie al bolii și personalizarea terapiei. Această abordare inovativă aduce medicina românească la nivelul performanței de ultimă oră pe plan internațional, care țintește vindecarea bolii sau prelungirea duratei și calității vieții.

Bugetul proiectului  este de  12 milioane de euro, din care peste 3 milioane de euro sunt alocaţi centrului  OncoGen, iar contribuţia instituției reprezintă 2% din valoarea acestuia.

Întâlnirea cu presa va avea Joi, 19 Iulie, ora 11.00, în sala de conferință a centrului OncoGen. La conferință vor participa, Managerul SCJUPBT, Prof. Dr. Marius Craina, coordonatorul Centrului OncoGen, Prof. Dr. Virgil Păunescu, doamna Prof. Dr. Carmen Panaitescu precum și Președintele CJT, domnul Călin Dobra.

Purtător de cuvânt SCJUPBT
Andreea Borboros