Logo SCJUPBT
Platforma de programare pentru vaccinare
Serviciul de urgență 112
Platforma electronică a mecanismului de feedback cu privire la calitatea serviciilor din spitale

Bd. Liviu Rebreanu 156

Programări Ambulator

Programări Laborator

Centrala: 0356-433111

Telefoane secții

judetean@hosptm.ro

Pacientul donator, de 37 de ani,  a fost adus la SCJUT în 16 Iulie 2022,  în stare generală gravă.

„ De la internare medicii au fost rezervați  în privința prognosticului.  A fost admis pentru  internare  cu  diagnostic de stop cardiorespirator prin infarct miocardic stentat în 14 Iulie. Starea sa de sănătate  s-a agravat  și  ieri (joi, 28 iulie) a intrat în moarte cerebrală.  Întreaga sa familie  a consimțit ca organele sănătoase, ficat și rinichi,  să fie donate celor care au nevoie.”, declară Dr. Georgiana Bobouțanu, coordonator transplant.

Astăzi, de la ora 14,30  are loc  prelevarea de organe  în blocul operator II al SCJUT, coordonat de Ș.L dr. med. Andreea Rață, membru al echipei de transplant.Echipa este formată din medici ai SCJUT și medici veniți în această dimineață,  de la București și Cluj. În total echipa este formată din 7 oameni.

Tot în această zi, în jurul orei 18, ficatul și rinichii donați  vor pleca cu avionul spre București și Cluj spre pacienții a căror viață va fi salvată.

„După 4 ani, astăzi se reia efectiv activitatea de transplant de organe în SCJUT. Decizia familiei este absolut salutară. Este un gest profund uman prin care este redată viața altor oameni. „ declară managerul SCJUT Ș.L. Dr. Med. Sorin Barac.