Logo SCJUPBT
Platforma de programare pentru vaccinare
Serviciul de urgență 112
Platforma electronică a mecanismului de feedback cu privire la calitatea serviciilor din spitale

Bd. Liviu Rebreanu 156

Programări Ambulator

Programări Laborator

Centrala: 0356-433111

Telefoane secții

judetean@hosptm.ro

ORL Pediatrie

Istoric

Sectia de otopediatrie Timisoara a luat fiinta in anul 1956, constatandu-se necesitatea unui serviciu de specialitate ORL care sa asigure cu competenta asistenta intregii game a patologiei ORL a varstei copilariei.

In anul 1980 are loc transformarea sectiei ORL de copii a spitalului Judetean nr. 1 in clinica universitara si incadrata in clinica ORL a UMF. Scopul infiintarii a fost satisfacerea cerintelor mari de spatiu si material didactic necesar instruirii studentilor.

Clinica ORL Bega a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Dr. Pius Branzeu Timisoara este situata in cladirea spitalului Bega, str. Evlia Celebi nr. 1-3, are un numar de 20 de paturi pentru copii, 3 paturi pentru mame insotitoare si 5 paturi pentru adulti, din anul 2005 purtand numele de „Clinica ORL copii si adulti Bega” in urma infiintarii compartimentului de adulti. Este singura clinica cu profil de ORL Pediatrie din zona de vest a tarii, deservind in acest domeniu judetele Timis, Caras- Severin, Arad, Hunedoara si Mehedinti.

In cadrul Clinicii Bega exista si un Cabinet de ambulator ORL in cadrul Policlinicii Bega a SCJUPBTM.

Clinica ORL Bega a fost condusa la inceput de catre dr. Radu Corneliu, medic primar ORL si Sef Lucrari in cadrul UMFT, fiind cea de-a doua clinica universitara din tara, dupa clinica ORL de copii a Spitalului „23 August”, din Bucuresti. Dr. Radu a fost secondat de catre medicii primari dr. Adina Salca–Prosteanu si Dr. Cristea Gabriel, activitatea in slujba pacientilor desfasurandu-se in bune conditii, cu aportul eficient al tuturor cadrelor medicale.

Din anul 2005 clinica este condusa de catre Sef Lucrari Dr. Iovanescu Gheorghe, doctor in stiinte medicale. Sub conducerea dansului s-a practicat renovarea intregii clinici ORL Bega, cu amenajarea moderna a saloanelor, amenajarea serviciilor sanitare, renovarea si dotarea celor 2 sali operatorii si a unui salon de preanestezie.

Servicii

Patologia vasta abordata in aceasta clinica se adreseaza atat copiilor cat si adultilor, mai putin patologia oncologica, cuprinzand o arie larga de afectiuni.

In Clinica ORL Bega se practica numeroase interventii chirurgicale: adenoamigdalectomii, diagnostic si tratament endoscopic rino-faringo-laringian cu prelevare de tesut in vederea examenului histopatologic, septoplastii, mucotomii, cauterizari cornete nazale, tamponament nazal anteroposterior, rezolvare imperforatie coanala, polipectomii, deschiderea complexului osteomeatal sub ghidaj endoscopic in cadrul patologiei rinosinusale, rezolvare chiste sinusale, sinusoscopii, microchirurgie laringiana (patologia benigna), timpanotomii cu si fara plasare de tub de drenaj transtimpanal, mastoidectomii corticale si radicale, timpanoplastii, rezolvarea patologiei benigne tiroidiene, interventii chirugicale vizand traumatismele faciale, rezolvare adenoflegmoane cervicale, ablatie chiste de canal tireoglos, rezolvarea patologiei glandei submaxilare, extractii corpi straini (auriculari, nazali).

In cadrul Clinicii ORL Bega isi desfasoara activitatea serviciul de audiologie, aici practicandu-se evaluarea si diagnosticarea hipoacuziei la copil cu ajutorul unei tehnologii de ultima generatie. Serviciul de audiologie dispune de audiometru, impedancemetru, camera insonora.

Fara a avea deocamdata, un spatiu destinat serviciului de audiologie, se efectueaza urmatoarele investigatii: depistarea hipoacuziei la nou nascut si la copilul mic folosind determinarea otoemisiunile acustice, a potentialelor auditive evocate precoce, precum si determinarea reflexului stapedian, audiogramei vocale, audiometriei tonale liminare, timpanogramei, audiometriei vocale.

Dotari

In prezent, Clinica ORL Bega beneficiaza de aparatura medicala moderna achizitionata prin mijloace proprii, care le asigura medicilor abordarea explorarilor si interventiilor chirurgicale, in anestezie generala, in cele mai bune conditii de eficienta, securitate si confort, atat din punct de vedere al bolnavilor cat si al medicilor. Aparatura de care dispune in prezent clinica ofera colectivului clinicii, pe langa posibilitatea extinderii interventiilor si posibilitatea de a putea participa la manifestari stiintifice nationale si internationale de specialitate, realizarile colectivului fiind popularizate prin lucrari, postere si filme.

Blocul operator dispune de urmatoarele dotari: microscop operator, instrumentar chirurgie endoscopica nazosinusala, endoscop nazal de 0˚, endoscop faringo-laringian de 70˚, monitorizare video pentru endoscopie, videolaringoscop flexibil, trusa pentru laringoscopie suspendata, aspirator chirurgical, aparat de anestezie, pulsoximetru, monitor functii vitale, lampa frontala, lampi scilaitice.

Camera de consulatii din cadrul sectiei cat si cabinetul de ambulator ORL dispun de asemenea de cate: un microscop de examinare, aparat de aspiratie chirurgical, truse de consulatie ORL.

Preocupari, Interese pentru viitor

Din planurile de viitor ale clinicii ORL Bega, dorim dezvoltarea urmatoarelor domenii de activitate: diversificarea interventiilor in chirurgia FESS, a cofochirurgiei, integrarea unui compartiment de Audiologie si Protezare auditiva cu cresterea eficacitatii ingrijirilor.

In Clinica ORL Bega se desfasoara, deasemenea lucrari practice cu studentii, precum si pregatirirea rezidentilor din specialitatea ORL. Colectivul clinicii organizeaza congrese, cursuri si manifestari stiintifice si totodata publica lucrari stiintifice elaborate.

De asemenea, un membru al echipei desfasoara si activitate de cercetare fundamentala in domeniul celulelor stem ale urechii interne.

In perioada 7-10 octombrie 2020, sub patronajul Societatii de ORL Pediatrie se va organiza la Timisoara A VII-a Conferinta Nationala de ORL Pediatrie.

Modalitati de contact pentru programari

Acte necesare pentru internare

Adresa:  Timisoara, str. Evlia Celebi nr. 1-3

Cod postal:  300226

Telefon:  +40771481682

  1. Acte necesare pentru internare
    1. Adulti:

Bilet de trimitere (in vederea internarii), de la medicul de familie cu mentiunea PENTRU INTERNARE

Copie dupa actul de identitate

Cardul de sanatate valabil

  • Pentru salariati:

Adeverinta de la locul de munca cu zilele de concediu medical pe ultimele 12 luni

  • Pentru pensionari:

Cupon de pensie din luna in curs

  • Pentru studenti:

Adeverinta de la facultate

  • Copii:

Bilet de trimitere (in vederea internarii), de la medicul de familie cu mentiunea PENTRU INTERNARE

Copie dupa Certificatul de nastere sau C.I.

Adeverinta de la scoala (pentru copii peste 16 ani)

Adeverinta de la locul de munca, cardul de sanatate si C.I. pentru parintii insotitori (pentru insotitorii care doresc concediu medical, in cazul copiilor pana la 7 ani)

Va rugam confirmati internarea cu cel putin 2 zile inainte de data programarii la tel. 0771 481682, in caz contrar programarea va fi anulata.

In ziua internarii pacientul se va prezenta la Biroul de Internari la ora 7.30 (cu pijamale, papuci pentru spital, etc.; pacientul sa nu fi consumat alimente sau lichide in ultimele 8 h).

Colectivul Clinicii ORL copii si adulti Bega

Conf. Dr. Iovanescu Gheorghe, medic primar ORL, sef sectie

Dr. Anglitoiu Alina Elisabeta, medic primar ORL

Dr. Gidea Dana Florentina, medic primar Orl

Asist. Univ. Dr. Vintila Daniela Roxana, medic primar ORL

Dr. Muresan Alin Mircea, medic primar ORL

Dr. Lupescu Iulia, medic primar ORL

Dr. Badea Mircea, medic specialist ORL

As. med. sef Manea Simona

As. med. Iancu Roxana

As. med. Blas Otilia

As. med. Dobrean Romina

As. med. Toba Camelia

As. med. Tamas Simona

As. med. Butaru Alina

As. med. Mitrachioaia Laura

As. med. Jitarasu Daniela

As. med. Bojinca Alexia

As. Med. Luca Gabriela

Program cabinet Ambulator ORL

Policlinica Bega, camera 30

Telefon programari 0748331472

Dr. Iovanescu Gheorghe

  • J: 8-9

Dr. Anglitotiu Alina Elisabeta

Dr. Gidea Dana Florentina

Dr. Vintila Daniela Roxana

  • L: 13-15; Mi: 13-15; J: 11-12; Vi: 12-15

Dr. Muresan Alin Mircea

  • L: 8-13; J: 12-15

Linkuri utile:

Parteneri: