Bd. Liviu Rebreanu 156

Programări Ambulator

Programări Laborator

Centrala: 0356-433111

Telefoane secții

judetean@hosptm.ro

Cabinet Nefrologie

Cabinetul de Nefrologie din Ambulatorul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Pius Brînzeu” Timișoara reprezintă o unitate medicală etalon în domeniul nefrologiei, asigurând asistența medicală a bolilor de rinichi  pentru populația mai multor judete din vestul României.

Având o dotare tehnică corespunzătoare și prin strânsă colaborare interdisciplinară cu celelalte specialități din structura Ambulatoriului Integrat și în special cu Laboratorul ultraperformant din dotarea Spitalului, asigurăm  diagnosticarea precoce a bolii cronice de rinichi,  a leziunii acute de rinichi, precum și a complicațiilor acestora.

În cabinetului de Nefrologie se prescriu retete în cadrul programelor nationale:  G25 – Boala cronică de rinichi – faza predializă, respectiv P9 – Programul național de transplant de organe, țesuturi și celule de origine umană, subprogramul P9.4 Transplant renal, combinat rinichi si pancreas.

Practicăm o medicină pentru oameni, dorind să ne ajutam semenii prin servicii medicale de calitate și printr-o atitudine corectă, responsabilă și empatică. În prezent, epidemiologia bolilor de rinichi, în special a bolii cronice de rinichi, este marcată de o continuă creștere a incidenței și a prevalenței acestora în populația generală. Prin intreaga activitate desfașurată în cadrul cabinetului de Nefrologie milităm pentru o abordare activă a prevenției și progresiei bolilor cronice de rinichi.