Bd. Liviu Rebreanu 156

Programări Ambulator

Programări Laborator

Centrala: 0356-433111

Telefoane secții

judetean@hosptm.ro

Terapie Intensivă Coronarieni

Această secție clinică funcționează de la înființarea Spitalului Clinic Județean Timișoara, respectiv din anul 1974.

A fost condusă pentru o perioadă lungă, 1974-2003, de Prof. Dr. Luca Constantin. Perioada inițială a asigurat un tratament diferențiat pacienților cu infarct miocardic acut, în principal. Deși cu o dotare empirică secția a avut rezultate bune deoarece asistența medicală a fost asigurată de medici cadre didactice și personal mediu specializat pentru acest profil, cu o pregătire teoretică foarte bună.

Din anul 2004 până în 2019 secția a fost condusă de Conf. Dr. Doina Roșu, medic primar medicină internă și cardiologie.

Din 2019 și până în prezent, secția este condusă de Dr. Apostol Adrian, medic primar cardiologie. Colectivul clinicii constă în 2 medici primari cardiologi: Dr. Apostol Adrian și Dr. Vasiluta Lucian, un medic specialist cardiolog: dr. Mangea Monica Luiza, personal tehnic mediu compus din 12 asistente cu studii superioare, 6 infirmiere, 1 brancardier, 2 îngrijitoare de curățenie și 1 registrator medical.

Activitatea secției este permanentă, în 3 ture și s-a extins în sensul acordării asistenței medicale pentru toate urgențele cardiologice din cele 14 secții ale spitalului, precum și din teritoriul județului Timiș și județele limitrofe.

Activitatea este intensă și este asigurată cu profesionalism certificat, rezultatele fiind foarte bune.

În ultimii ani secția a fost renovată și asigură condiții hoteliere moderne, foarte bune (2 pacienți/salon – grup sanitar propriu).

Dotarea aparativă a secției a fost asigurată de Spitalul Clinic Județean și de către colectivul clinicii, și este upgradată permanent.

Personalul medical, doctori și asistente au efectuat lucrări științifice pe baza experienței proprii, care au fost prezentate la congresele naționale și internaționale de cardiologie. În același context au fost elaborate cursuri pentru studenți, tratate și monografii de cardiologie.

Șef de secție:
Dr. Apostol Adrian
Medic primar cardiologie

Timișoara
07.05.2021